måndag 27 april 2015

Sketch Crawl #47

Så var det dags för ännu en Sketch Crawl, eller sketch walk som jag bestämde att det skulle vara istället. Just denna helg sammanföll med Linnémarschen i Borås. Så då kunde jag kombinera tre saker; skissa, botanik och träning.

Så, tidigt på morgonen tog jag en buss till Borås.


Väl där så var det en kort promenad till Borås Arena där starten gick mellan 8 och 9, ingen orsak att stressa alltså. Jag visst inte riktigt vilken dignitet det var på detta "Walking event" men där var folk från så långt borta som Australien och där var också kompanier från Holland som marscherade i takt alla sina 21 kilometrar. Uppemot 4000 var det som gick de 8 olika varianterna, allt från 3 kilometer för små barn över rullstolsvarianten till marathondistans.

Efter nån kilometer kom vi till zoo som vi gick rakt igenom . Först träffade vi lite dinosaurier.


Sen vanliga elefanter som var utsläppta på sin bakgård och väntade på att få gå ut på savannen.


Detta papperet gör alla färger väldigt bleka. Det är roligt att måla på det, man kan gôra omkring mycket med färg och vatten utan att papperet går sönder. Men resultatet är ofta lite nedslående. Motsägningsfullt. Det är Fabrianoboken med hård pärm med röda tegelstenar på.

Det var fortfarande tidigt på morgonen och inte så mycket djur ute än. En flock afrikanska vildhundar härjade omkring och ett lodjur var knappt synligt. De väntade på frukost misstänker jag. Lejonflocken vi gick förbi väntade definitivt på frukost, jag har aldrig tidigare blivit så intensivt utstirrad av ett djur.

Det gick fort och var roligt att gå. Vi kom in i en fantastisk skog på en slingrande stig, jag har fått nog av galet grön mossa för resten av året. Det blev inte så mycket skissande under själva gåendet, men vid sjön Kype satt jag ned och gjorde en brygga.

Senare tillbaks inne i stan efter ca 6 kilometer kom man till en mystisk gammal byggnad, den började jag måla jag av. Då började det regna..., så jag försökte göra färdigt den senare med bläck. Det regnade de resterande 4 kilometrarna, så det var bara att traska på.

Eftersom det trots allt var en Linnémarsch så fick jag göra något botaniskt. En halv och äten kotte och en liten björkkvist. Måla blommor kan jag inte göra utomhus.


Borås är fullt av fina hus, detta lite roliga målade jag strax innan bussen gick hem.

Jag var hemma i Göteborg strax efter 16.00 - en lång med rolig dag.

Till nästa sketch crawl tänker jag hitta ett bra ställe där jag kan sitta still och göra alla mina skisser från ett och samma ställe. Jag var tämligen mör i benen dagen efter.

Men jag fick en medalj!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar