lördag 28 mars 2015

Måleri med förhinder

Det är inte alltid det går som planerat.

Jag startade redan i början av mars med mitt nästa projekt, magnoliablad, först en färgskiss och sedan en i blyerts för att försöka förstå högdagrarna bättre.

Förra lördagen började bra, skissade och testade. Letade olika bra blad. Öppnade en av mina hemliga askar med lindfrön (jag har ett antal, hemliga även för mig själv - tills jag hittar dem). Ett tag var också en rostig mutter med i leken.

Ritar upp de utvalda och förbereder för att kalkera. Här är muttern ute ur leken, den passade inte in, formmässigt.

Såhär ska det vara!

Sen stack vi ut och cyklade. När vi kom hem så sträckte jag mig i ryggen, ganska rejält. Så då blev jag liggandes på soffan istället. Det gick några dagar och det började så sakta släppa - då blir jag förkyld - ganska rejält. Så nu kunde jag varken cykla eller måla ...

Eftersom det inte krävdes någon finmotorik för detta jobbet så gjorde jag rent lite cykeldelar istället..., huvudvärk, ont i halsen och lite feber - skrubba lera gick bra och resultatet blev hyfsat blankt.

Hur gick det då med måleriet? Nu är mars nästan slut och allt jag hunnit med är lite färg på två av bladen, allt återstår att göra. Men först måste förkylningen och huvudvärken ta slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar