söndag 2 november 2014

November, en dag

 Vaknade på morgonen och hade huvudvärk, det var förmodligen för varmt i natt. Fönstret var inte tillräckligt öppet och då blir mitt huvud tråkigt och gör ont. Med lite tur så går det över av morgonkaffet och en huvudvärkstablett, men inte idag.
Trots allt så satte jag mig och ritade, det gjorde inte så ont när allt kom omkring. Jag ritade av krulliga blad som jag ska måla, kom också så långt som att kalkera över till genomskinligt papper. Jag fick alltså mycket gjort.


Ute i hallen så skulle ett bromsbelägg bytas så vi kunde komma ut och cykla en sväng, frisk luft är alltid bra för huvudvärk (eller tvärtom då...) och cykla ville vi hur som helst. Men, cykeln ville annorlunda och bromsvajern gick av... Hastig omplanering - termos, kängor, ryggsäck och sedan spårvagn till Kålltorp.

Väl där traskade vi iväg på våra vanliga moutinbike-stigar och hamnade så småningom uppe på Getryggen där vi fikade och jag gjorde några halvdana skisser i eftermiddagsljuset. Det var fortfarande varmt, och kylan syntes bara på himlen.


Vi tvärsade både åttan och milen och hamnade uppe vid TV-masten. Gick längs med berget och nerför en stig, nu var ni nedanför Brudarebacken och mörkret var över oss. I profil mot kvällshimlen såg vi både löpare och rådjur. Mycket snyggt.

När vi gick genom John Bauer-skogen som skiljer åttan från milen så plockade jag på mig några små svampar som jag på något vis orkade göra två halvkassa skisser av senare på kvällen. Ett tallbarr slank också med.

Fyra timmar promenad i skogen och fortfarande huvudvärk. En dag i november är till ända.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar