lördag 4 oktober 2014

31 bilder på ett ark

Nu är septemberutmaningen klar och avslutad. Jag hann inte med alla 30 innan månaden tog slut, men det kompenserade jag genom att måla 31 ...

Jag har under månaden som gått fått upp farten bra, ritat eller målat varje dag. Det har inte funnits så mycket tid för tvekan eftersom jag i genomsnitt haft 2 timmar på mig för varje bild. I början var det mycket extraskisser och färgprover, men på slutet så var det mer att jag slängde mig över mitt motiv och satte igång.

Jag har också lärt mig att blanda snygga bruna färger, och bra neutrala grå.

Ett par av motiven, som ekollon och rhodondendronblad, har jag målat flera gånger. Och jag kan tydligt se att de blev bättre för varje gång jag målade dem - övning ger verkligen färdighet. Det blev som en intensivkurs i botaniskt måleri helt enkelt. Jag har också upptäckt att det är kul att måla svamp, så det vill jag göra mer av.

Papperet som jag målat alla på är 70*50 centimeter stort, Fabriano 5 - extremt slätt ingen gräng alls. Lätt att måla sönder, tål inte att man gnuggar färgen, men fixar många delikata lager.

Det jag framförallt kan plocka med mig från detta är att när det känns tungt och svårt och allt jag målar blir fel - då kan jag plocka fram det här arket och titta på det. Jag kan verkligen måla allt detta!

Ursäkta kvalitén på fotot, alla blad och annat är i hyffsat rätt färg, det är bara det vita papperet som blir så fel ... Det är nästa utmaning, att fixa min fotoutrustning.

Nu har jag städat arbetsbordet och slängt de flesta av mina objekt. Men i fönstret börjar snart ekollonen att gro - nästa projekt tar sin början. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar