tisdag 15 juli 2014

Sommar, sol och gröna blad

Juni försvann, den månaden har en tendens att göra det. Någon tillfällig skiss här och var har det blivit - men inget att visa upp direkt. Mest skissande för att inte glömma bort hur man gör...

Men jag jobbar med ett projekt där det bland annat ingår en torr vallmofrökapsel som jag fick öva en del på innan den blev rätt. Att både få till formen, skuggan och färgen ungefär tog en stund. Några dagar alltså. Den är nu målad "på riktigt" och jag är nöjd med hur det blev. Men det återstår en del på den bilden innan den går att visa.

Efter de två sista veckornas värmebölja så har det äntligen blivit lite svalare, till och med regn till och från i ett par dagar. Så nu har jag gått ner i temperatur och har kunnat göra några skisser för att hitta tillbaks till det botaniska måleriet igen.
Jag har hittat ett citat som får bli mitt ledord en tid "If you can paint a leaf, you can paint the world." (John Ruskin) Jag måste helt enkelt lära mig att bemästra de små gröna helvetena ... :-)

För evigheter sedan, 2007, gick jag en kurs på Gerlesborgskolan i Bohuslän för Morten Poulsen. 
Det var mycket fokus på färg och en dag ägnades "Det gröna äventyret". Mina färger då, och resultaten av de övningarna är verkligen en helt annan värld än den jag befinner mig i nu. 
Bra då att jag har kvar bildbevis.


Japanska lyktor 35x26 cmInga kommentarer:

Skicka en kommentar