söndag 27 april 2014

Botaniska i april

Plötsligt slog våren till med full kraft och blev sommar direkt. Den 26:e april var det dags får invigning av Japanåret i Botaniska trädgården, och samtidigt med den en Hanami - fira körsbärsblommorna! Vitsippor blommar, Kungsängsliljor blommor, tulpaner, körsbärsträden blommar för fullt - och dessutom var alla andra träd fulla av kulörta lyktor.

Vi slog oss ned på en filt och satt still i flera timmar och picknickade. Jag passade på att måla, lite svårt i fullt solsken och solglasögonen på, men det blev en del trots allt.

Stort mossig träd med liten buske under och gula blommor, även om färgen mörknat betänkligt sen jag målade dem

Försökte måla fler träd, jag är dålig på dem så jag övade lite. När jag målat träden så hängde jag upp lyktorna och satte några människor under. Som fick sällskap av gänget längst ut till vänster. Något saknades så jag petade dit en bänk med en människa på, synd att trädgrenen var i vägen!

Det var lite kul att måla människor så jag bestämde mig för att göra en mer somrig bild med skillnad i ljus och skugga. Alla träd var ju inte utan löv så helt osann är inte bilden.

Tillslut när alla invigningstal och musikstycken var uppförda och myllret av människor började ge med sig så bestämde vi oss för att vi måste väl gå upp till japandalen också. Där fick jag måla av stenlyktan också, och dammen. Det är fint ljus in mellan träden, mossigt grönt och gult, behöver definitivt måla den fler gånger.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar