måndag 22 april 2013

London

Sådär, nu har vi varit i London, "the main event" var såklart att hämta hem mitt diplom för den Botaniska illustrationskursen jag gått. Nu kan jag skriva DipSBA efter mitt namn. Det betyder helt enkelt Diplomerad av Society of Botanical Artist.

Eftersom det handlar om blommor så besökte vi Kew Gardens. April i år var kall och sen så det var inte så mycket blommor, förutom Magnolior som det fanns ett överflöd av - men de är svåra att måla på plats.
Stenträdgård med lite försiktiga blommor.

Det coola Davies Alpine växthuset, men svala alpina växter. Huset är stort, men tallen störst.

Mer stenträdgård, alla stenarna är kantiga och staplade. Skulle vara kul att se den på sommaren.
 
 
Vi gick förskräckligt mycket, och jag han med att göra snabba akvarellskisser både här och var. De är på 20-30 minuter, inte mer. Denna första var på tvärgatan till Foyles, en stor bokhandel, där jag stod och satt på huk i ett hörne och målade.

 
Westminster Abbey, till höger om där satt detta lilla hus.
 
Battersea Power Station - tyvärr så blåste det och var lite halvruggigt kallt, annars hade jag insisterat på att få stanna här och göra bra mycket mer än denna alltför snabba skiss.
Kolossal byggnad!

Sista biten hem efter alla promenader gick ofta genom Hyde Park, detta är bron över sjön Serpentine.
 
 
Dricka kaffe både kan och bör man, här följer två coola och ett väldigt vanligt fik, eller utsikterna från dem mest.
Rapha Cycle Club,med cykelställ inomhus och god espresso.
Speakeasy, så trendigt - vanligt kaffe men man fick vänta på bordsplacering. Låg vid Carnaby street.
Starbucks fanns det gott om, enkelt att gå in på. Och dessvärre så gjorde de väldigt trevlig Latte, den kröntes av ett mjölkskum som det är svårt att få på en bra Cappuccino här hemma.
 


 
Jag använde två olika skissböcker (Moleskin och Cornelissen) för akvarellskisserna och mina Pentel Waterbrush. Den sistnämnda otroligt smidig när man vill måla ute på språng. Vattnet i en pensel räcker bra mycket längre än man trott, man kan inte göra vissa effekter (lavering med rent vatten t.ex.) som man är van vid när man har vattnet i en mugg, men det gör inte så mycket.
Tuschteckningarna gjorde jag i min lilla Moleskinbok.
 
Första och sista skissen, Landvetter gate 21 och Heathtrow Terminal 5 gate 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar